Bolo by veľkým šťastím, ak by som vo voľbách 2024 mal toho istého protikandidáta, vyhlásil Biden

TA3 TASR
25.3.2022 09:41

Americký prezident Joe Biden vo štvrtok povedal, že sa neznepokojuje ďalšími prezidentskými voľbami v USA v roku 2024. Podľa svojich slov by bolo preňho dobré, keby proti nemu kandidoval ten istý protivník ako v roku 2020. Informovali o tom agentúra Reuters a webová stránka stanice Fox News.

Taliban neprospel ani Bidenovi. Jeho popularita klesla na najnižší bod
TASR/AP

Biden vo štvrtok na tlačovej konferencii v Bruseli oznámil nové opatrenia, ktorými USA pomôžu Ukrajine a jej obyvateľom, pripomína Fox News. Jeden z reportérov sa prezidenta opýtal, či Biden alebo NATO uskutočňujú kroky, ktoré majú zabrániť tomu, aby možná nová americká administratíva – ktorá vzíde z volieb v roku 2024 – nezrušila opatrenia prijaté v súčasnosti Spojenými štátmi alebo Severoatlantickou alianciou.

"Bolo by pre mňa veľkým šťastím, keby v najbližších voľbách proti mne kandidoval ten istý muž," povedal Biden na otázku reportérov. Demokrat Biden zvíťazil v prezidentských voľbách v novembri 2020, keď porazil republikánskeho kandidáta a v tom čase úradujúceho prezidenta Donalda Trumpa (2017 – 2021). Trumpovo meno však počas štvrtkovej tlačovej konferencie priamo nevyslovil.

Šéf Bieleho domu takisto povedal, že vo svojom prístupe k zahraničnej politike na nadchádzajúce voľby nemyslí. Biden pripomenul, že najbližšie prezidentské voľby sú ešte ďaleko a v súčasnosti sa viac sústreďuje na "polčasové" (midterm) voľby v USA na jeseň tohto roka. Jeho Demokratická strana sa v nich bude usilovať udržať si väčšinu v americkom Kongrese.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok