Čínske úrady už štvrtý deň pátrajú po druhej čiernej skrinke havarovaného lietadla

TA3 ČTK
25.3.2022 07:58

Záchranári už štvrtý deň pátrajú po druhej čiernej skrinke havarovaného lietadla aeroliniek China Eastern Airlines, napísala agentúra Reuters. O náleze zariadenia, ktoré by malo pravdepodobne obsahovať záznamy letových údajov, predtým informoval spravodajský portál Čínskeho úradu pre civilné letectvo.

asd
TASR/AP

Podľa Reuters ale následne príspevok zmazal a štátna tlačová agentúra Nová Čína uviedla, že sa druhý letový záznamník doteraz nepodarilo nájsť. Na palube lietadla, ktoré v pondelok spadlo v horách v Čuangskej autonómnej oblasti Kuang-si, bolo 132 osôb. 

Záchranári nenašli žiadnych preživších, v pátraní po nich ale naďalej pokračujú, aj keď podľa odborníkov je vysoko nepravdepodobné, že nehodu niekto prežil. Príčiny nehody zatiaľ nie sú jasné, uviedli vyšetrovatelia na jednej z tlačových konferencií.

Prvý letový záznamník, ktorý našli záchranári v stredu, zrejme obsahoval nahrávku zvukov z pilotnej kabíny. Údaje z poničeného skrinky teraz analyzujú odborníci v Pekingu; prvé predbežné výsledky sa dajú podľa čínskych médií očakávať za 10 až 15 dní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok