Hokejisti Nitry vrátili Popradu prehru z prvého play off stretnutia. Zápas rozhodli už v prvej tretine

TA3 TASR
24.3.2022 21:34

Hokejisti HK Nitra zvíťazili v druhom zápase štvrťfinále play off Tipos extraligy doma nad Popradom vysoko 7:1 a súperovi vrátili prehru z prvého duelu 0:4. "Corgoni" položili základ úspechu už v úvodnej tretine, ktorú vyhrali 6:0, pričom dva góly strelili už v prvej minúte. Stav série vyrovnali na 1:1.

Hokej-TEL: HK Nitra - HC Nové Zámky 2:3 v dueli 32. kola - sumár, text
TASR/Jakub Kotian

Druhý zápas série Nitra - Poprad sa začal úplne odlišne ako ten prvý. Nitranom od úvodu stretnutia vychádzalo všetko, na čo siahli a Poprad absolútne vybuchol. Už v 54. sekunde svietil na kocke stav 2:0 pre domácich, keď sa presadili Buček a Sýkora. 

V 7. minúte vyhnal Tvrdoň z brány prudkou strelou v presilovej hre Todykova. Ani jeho náhradník Tomek však dlho bez inkasovaného gólu nezostal a v 9. minúte lovil puk po úspešnom zakončení Hrnku. Popradského brankára ešte zaskočil strelou z uhla Raskob a neuveriteľný poltucet do popradskej brány v prvej tretine uzavrel Holešinský.

Prakticky rozhodnutý zápas sa od druhej tretiny už iba dohrával. V 25. minúte sa presadil aj siedmy strelec Nitry, tentokrát využil veľa priestoru v útočnom pásme obranca Nemec - 7:0. V prostrednej časti už mal viac šancí aj Poprad, ale Mlynarovič či Ully si vylámali zuby na O’Connorovi.

Tretia tretina bola pre Popradčanov herne najlepšia a "kamzíkom" sa podarilo streliť aspoň čestný zásah. O čisté konto obral brankára Nitry v 49. minúte Petráš, ktorého prudkú prihrávku si kanadský brankár zrazil hokejkou za vlastný chrbát. "Corgoni" tak dokázali vyrovnať stav série na 1:1.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok