Peskov vysvetľuje dôvody, pre ktoré sa Šojgu takmer dva týždne neukázal na verejnosti

TA3 TASR
24.3.2022 12:51

Minister obrany Sergej Šojgu, ktorý sa už takmer dva týždne neobjavil na verejnosti, je v súčasnosti príliš zaneprázdnený na to, aby sa objavoval v médiách. Vyhlásil to vo štvrtok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov na svojej pravidelnej tlačovej konferencii.

Sergej Šojgu (wiki)
wikipedia

Podľa Peskova je Šojgu v súčasnosti príliš zaneprázdnený úlohami týkajúcimi sa ruskej vojenskej operácie na Ukrajine. Toto vyhlásenie poskytol kremeľský hovorca po tom, ako ruské médiá v stredu poukázali na to, že Šojgu sa od 11. marca neobjavil na verejnosti. O jeho vysvetlení informoval britský denník The Guardian.

Súčasťou rokovaní bol aj Abramovič

Peskov okrem toho potvrdil, že ruský oligarcha Roman Abramovič, na ktorého Európska únia i Británia uvalili sankcie, bol prítomný na začiatku ukrajinsko-ruských mierových rokovaní.

"V začiatočnom štádiu bol súčasťou (rozhovorov) aj Abramovič. V súčasnosti však rokovania prebehajú medzi dvoma tímami, ruským a ukrajinským," spresnil Peskov.

Európa vraj reaguje hystericky

Hovorca Kremľa zároveň vyhlásil, že väčšina členských štátov Severoatlantickej aliancie je náchylná vnímať udalosti na Ukrajine "hystericky a neadekvátne".

Peskov okrem toho pre novinárov povedal, že stredajšie vyhostenie amerických diplomatov z Ruska bolo odvetným a vynúteným krokom. Išlo o reakciu na krok Washingtonu, ktorý koncom februára pre špionážne aktivity vyhostil 12 ruských diplomatov pôsobiacich pri OSN v New Yorku. Podľa hovorcu Kremľa prestane Moskva vyhosťovať amerických diplomatov vtedy, keď prestane Washington vyhosťovať diplomatov ruských.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok