Popradskí Kamzíci triumfovali pod Zoborom. Vynulovali Nitru a ujímajú sa vedenia v sérii play off

TA3 TASR
23.3.2022 21:46

Hokejisti HK Poprad triumfovali v stredajšom 1. zápase štvrťfinále Kaufland play off Tipos extraligy na ľade HK Nitra 4:0. V sérii hranej na štyri víťazné zápasy sa ujali vedenia 1:0. Druhý zápas je na programe vo štvrtok od 18.00 opäť v Nitre.

Milan Kapusta
TASR/Milan Kapusta

Séria Nitry s Popradom začala pred zaplnenou Nitra arénou v tradične výbornej atmosfére. Domáci však nedokázali využiť túto pozitívnu emóciu vo svoj prospech a húževnatí Popradčania zvládali plniť taktické pokyny takmer bezchybne. 

Ešte väčšie sebavedomie Popradčanom dodala v 3. minúte Brejčákova strela spoza Mezeia, ktorá zapadla až za chrbát Honzíka a hostia prvýkrát viedli. V 8. minúte mohol vyrovnať Baláž, no v tutovke zoči-voči Todykovovi netrafil ani priestor brány.

V prostrednej časti pokračoval Poprad v nastolenej taktike, ktorá, zdá sa, na Nitru zafungovala. Dôsledné eliminovanie nebezpečných hráčov a ich obľúbených priestorov dalo „Kamzíkom“ možnosť na zaskočenie súpera. V polovici stretnutia mieril domáci kanonier Buček z ľavého kruhu iba do bočnej siete.  

V 33. minúte už hostia viedli 2:0, keď si forhendovým blafákom položil Skokan na zem Honzíka. Pred odchodom do kabín ešte zabezpečil trojgólové vedenie hosťom Paločko, ktorého gól korčuľou ešte musel odobriť videorozhodca.

„Corgoni“ síce zvýšili v tretej tretine aktivitu, no doháňať trojgólové manko už bolo nad ich sily. Šťastenu definitívne urazil domáci Rockwood, ktorý v 49. minúte zaváhal pred odkrytou bránou. Nitranom nepomohla ani bitka, v ktorej sa do seba bez rukavíc pustili Holešinský a Rymsha. V 54. minúte uzavrel na 0:4 gólom v presilovej hre Vandas a Poprad sa tak radoval zo zisku prvého bodu v sérii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok