Zelenskyj: Francúzske spoločnosti musia opustiť ruský trh, sponzorujú vojnovú mašinériu

TA3 TASR
23.3.2022 17:01

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo svojom videoprejave pred poslancami francúzskeho Národného zhromaždenia vyzval francúzske spoločnosti, aby opustili ruský trh. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Zelenskyj: Francúzske spoločnosti musia opustiť ruský trh, sponzorujú vojnovú mašinériu
TASR/AP

"Francúzske spoločnosti musia opustiť ruský trh," povedal Zelenskyj v 15-minútovom príhovore. Ukrajinský prezident v tejto súvislosti spomenul automobilku Renault a obchodné reťazce Auchan a Leroy Merlin.

"Renault, Auchan, Leroy Merlin a ďalší musia prestať sponzorovať ruskú vojnovú mašinériu," vyhlásil Zelenskyj. Ako píše britská stanica Sky News, prezident tiež požiadal francúzskych poslancov, aby si minútou ticha pripomenuli obete ruskej invázie.

Ukrajinský líder sa už v stredu ráno prihovoril poslancom japonského parlamentu, ktorým povedal, že medzinárodné spoločenstvo vrátane OSN nepomáha Ukrajine dostatočne.

Zelenskyj taktiež uviedol, že ruské sily využívajú uzavretú zónu Černobyľskej jadrovej elektrárne na prípravu nových útokov voči Ukrajine. Dodal, že v dôsledku pokračujúcich bojov nemôžu ľudia v niektorých oblastiach Ukrajiny ani pochovať svojich mŕtvych príbuzných.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok