Peskov priznal, že Rusko by zvážilo použitie jadrových zbraní pri existenčnej hrozbe

TA3 TASR
22.3.2022 21:38

Rusko by pri existenčnej hrozbe zvážilo použitie jadrových zbraní. V rozhovore pre americkú televíziu CNN to uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Peskov v rozhovore opakovane odmietol vylúčiť, že Moskva použije jadrové zbrane. Na otázku, za akých podmienok by k tomu prišlo, odpovedal, že "pri existenčnej hrozbe pre našu krajinu".

Hovorca ďalej priznal, že Rusko na Ukrajine zatiaľ nedosiahlo žiaden z cieľov stanovených ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Uviedol však, že "špeciálna vojenská operácia" prebieha striktne v súlade s pôvodnými plánmi. Peskov ďalej tvrdil, že Rusko útočilo na Ukrajine len na vojenské ciele, a to napriek početným správam o ruských náletoch proti civilným objektom.

Putin už vo februári varoval, že všetky krajiny, ktoré sa budú snažiť stáť v ceste ruským cieľom a ohrozovať jeho obyvateľov, musia vedieť, že Moskva okamžite zareaguje a dôsledky budú také, "aké ešte nikdy vo svojej histórii nevideli."

Peskov takisto podľa CNN pripomenul požiadavky ruského prezidenta Vladimira Putina. Hlavným cieľom operácie je podľa Peskova zbaviť sa vojenského potenciálu Ukrajiny, nacionalistických práporov a zaistiť, aby Ukrajina zostala neutrálnou krajinu. Ukrajina musí podľa hovorcu Kremľa takisto prijať, že Krym - ktorý Rusko anektovalo v roku 2014 - je súčasťou Ruska, a takisto musí prijať, že dva odštiepenecké regióny na východe Ukrajiny sú už nezávislé štáty.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok