Situáciu na Ukrajine už pocítil aj Volkswagen, v Bratislave pre nedostatok súčiastok prerušil výrobu

TA3 ČTK
22.3.2022 14:33

Bratislavská továreň automobilky Volkswagen v úvode tohto týždňa prerušila výrobu vozidiel, a to pre nedostatok súčiastok, ktorý zaznamenala aj v súvislosti so situáciou vo vojnou zasiahnutej Ukrajine. Volkswagen montuje na Slovensku športovo-úžitkové (SUV) vozidlá, vrátane modelu Škoda Karoq, a tiež malé mestské autá.

"Dôvodom je pretrvávajúci dlhodobý celosvetový nedostatok polovodičov v dôsledku pandémie koronavírusu v kombinácii s čiastočným výpadkom dodávok niektorých dielov v súvislosti s dianím na Ukrajine," uviedla hovorkyňa spoločnosti Volkswagen Slovakia Lucia Kovarovič Makayová. Produkcia továrne bola zastavená v pondelok a utorok.

Hlavnú časť výroby bratislavskej továrne Volkswagenu, ktorý sa u nás radí k najväčším zamestnávateľom, tvoria modely SUV; okrem vozidiel Škoda Karoq aj automobily Audi Q7, Audi Q8, Volkswagen Touareg a Porsche Cayenne.

Nedostatok polovodičových súčiastok už vlani vyústil do opakovaného prerušovania produkcie v automobilkách na Slovensku, ktoré je v prepočte na obyvateľa najväčším výrobcom áut na svete. Automobilový priemysel je hlavným motorom slovenskej ekonomiky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok