Sme na pokraji prežitia. Pre ruských vojakov je Ukrajina bránou do Európy, uviedol Zelenskyj v talianskom parlamente

TA3 TASR
22.3.2022 13:31

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok v príhovore v talianskom parlamentu uviedol, že v dôsledku vojny s Ruskom, ktoré sa podľa neho snaží cez Ukrajinu dostať do zvyšku Európy, je jeho vlasť na pokraji prežitia. Informuje Reuters.

Sme na pokraji prežitia. Pre ruských vojakov je Ukrajina bránou do Európy, uviedol Zelenskyj v talianskom parlamente
TASR/AP

"Obraciam sa na vás Z Kyjeva. Z mesta, ktoré má pre náš región taký význam ako Rím pre celý svet. Z Kyjeva, z ktorého vzišla veľká kultúra veľkého národa. A zrazu sme na pokraji prežitia!" uviedol Zelenskyj, podľa ktorého si Kyjev po všetkých tragédiách, ktorými v minulosti prešiel, zaslúži žiť v mieri.

"Pre ruských vojakov je Ukrajina bránou do Európy, do ktorej chcú preniknúť. Barbarstvu však nesmie (byť dovolené, aby tade) prešlo" povedal Zelenskyj. Taliansky premiér Mario Draghi zase pred parlamentom vyzdvihol "hrdinský" vzdor ukrajinského ľudu a uviedol, že Taliansko podporí snahy Ukrajiny o vstup do Európskej únie. "Arogancia ruskej vlády narazila na dôstojnosť ukrajinského ľudu, ktorý úspešne brzdí ciele Moskvy spojené s expanziou," uviedol Draghi po Zelenského prejave.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok