Ruský oligarcha Abramovič zakotvil svoje jachty v Turecku, ktoré sa nepridalo k sankciám EÚ voči Rusku

TA3 TASR
22.3.2022 12:12

Dve luxusné superjachty patriace ruskému oligarchovi Romanovi Abramovičovi sú zakotvené v Turecku, ktoré sa nepridalo k sankciám Európskej únie proti Rusku. Tieto sankcie sú zamerané aj na tohto majiteľa futbalového klubu Chelsea, ako i ďalších ruských oligarchov. Informovala agentúra AFP, ktorá o tom informovala v utorok a odvoláva sa na turecké médiá.

Abramovičova 160 metrov dlhá jachta s názvom Eclipse, ktorá sa plaví pod bermudskou vlajkou, bola v utorok ráno zakotvená v prístave Marmaris na juhozápade Turecka. Eclipse sa tak pridala k druhej Abramovičovej jachte Solaris, ktorú v pondelok zachytili na videu v neďalekom tureckom letovisku Bodrum.

Podľa tureckých médií k jachte Solaris po tom, ako dorazila do Turecka, priplávalo na nafukovacom člne niekoľko proukrajinských demonštrantov, ktorí vyjadrili nesúhlas s jej zakotvením v tejto krajine. "Nie si tu vítaná. Nie vojne na Ukrajine! Odíď ruská loď," kričali ľudia na člne, ktorí niesli ukrajinskú vlajku.

Turecko, ktoré je členom Severoatlantickej aliancie a má silné väzby s Ukrajinou i Ruskom, sa nepridalo k západným sankciám uvaleným na Rusko. Západné krajiny vrátane USA a Európskej únie totiž uvalili na Moskvu bezprecedentné sankcie v súvislosti s jej vojenským útokom na Ukrajinu. 

Na sankčnom zozname sa ocitli aj ruskí oligarchovia a iné osoby blízke ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi. V súvislosti so sankciami boli v európskych krajinách zadržané jachty mnohých bohatých Rusov. Abramovič, ktorý má izraelské aj portugalské občianstvo, bol minulý týždeň zaradený na sankčný zoznam Európskej únie i Británie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok