Obyvatelia by sa mali pripraviť na ďalšie bezohľadné ostreľovanie zo strany Ruska, upozorňuje ukrajinská armáda

TA3 TASR
22.3.2022 10:11

Ukrajinská armáda v utorok upozornila obyvateľov krajiny, že by sa mali pripraviť na intenzívnejšie bezohľadné ostreľovanie kritickej infraštruktúry zo strany ruských jednotiek. Informovala agentúra Reuters.

Ukrajina Kyjev
TASR/AP

Upozornenie ukrajinskej armády prišlo po doposiaľ najostrejších varovaniach zo strany amerického prezidenta Joea Bidena, že Moskva zvažuje nasadenie chemických zbraní na Ukrajine. Ukrajinské ozbrojené sily v utorkovom vyhlásení uviedli, že od ruských síl sa očakáva pokračovanie v útokoch na kritickú infraštruktúru s použitím "vysoko presných zbraní a nerozlišujúcej munície", cituje zo stanoviska Reuters.

Ruské jednotky počas doterajších štyroch týždňov invázie obsadiť ani jedno z najvýznamnejších ukrajinských miest a čoraz viac sa uchyľujú k masívnemu ničeniu obytných oblastí pomocou leteckých útokov, rakiet dlhého doletu a delostrelectva, približuje Reuters.

Juhoukrajinský prístav Mariupol sa stal ohniskom ruskej ofenzívy a je prevažne v troskách s mŕtvymi telami ležiacimi na uliciach, v pondelok však údajne zosilneli aj útoky na mesto Charkov. Biden bez uvedenia dôkazov povedal, že falošné obvinenia Ruska, podľa ktorých Kyjev disponoval biologickými a chemickými zbraňami, dokazujú, že ruský prezident Vladimir Putin sám zvažuje ich nasadenie, pripomína Reuters.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok