Nadalova hra nie je stopercentná, priznal zdravotné problémy: Mám bolesti, zle sa mi dýcha

TA3 TASR
21.3.2022 12:22

Španielsky tenista Rafael Nadal odštartoval rok 2022 víťaznou šnúrou 20:0, no vo finále turnaja ATP v Indian Wells sa už u neho začali objavovať známky vyčerpania a zdravotná indispozícia. Jeho prvým premožiteľom v sezóne sa stal domáci Američan Taylor Fritz. Nasadený hráč číslo 20 zvíťazil 6:3, 7:6 (5).

Nadalova hra nie je stopercentná, priznal zdravotné problémy: Mám bolesti, zle sa mi dýcha
TASR/AP

Nadal začal mať problémy už v semifinále s krajanom Carlosom Alcarazom a v zápase s Fritzom sa nechal dvakrát ošetrovať. "Priznám sa, mám bolesti. Zle sa mi dýcha. Neviem ešte, čo to je, no keď dýcham, akoby som mal v sebe klinec. Veľmi ma to obmedzuje," prezradil 35-ročný Španiel pre agentúru AFP.

Na štvrtý triumf na kalifornskom turnaji si tak bude musieť počkať: "Chcel som mať pred štartom antukovej sezóny čistý štít. Som smutný najmä z toho, že som nedokázal súťažiť na najvyššej úrovni. Mať takéto pocity je náročné vždy, ale po finále je to obzvlášť nepríjemné."

Nadal sa nezúčastní na ďalšom podujatí série ATP Masters 1000 v Miami a už sa sústredí na svoj najobľúbenejší povrch. Má cieľ získať štrnásty titul na grandslamovom turnaji Roland Garros: "Uplynulé mesiace boli úžasné, nezabudnuteľné a veľmi emotívne. Zažil som veci, o ktorých som si myslel, že ich už nezažijem. Čo najskôr si musím vyriešiť tieto problémy a na antuke začnem odznova."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok