Bratislavská MHD reaguje na uvoľnenie opatrení. Vracia sa k režimu školský rok

TA3 TASR
21.3.2022 12:06

V Bratislave bude mestská hromadná doprava od pondelka premávať opäť v režime pracovný deň – školský rok. Výnimkou budú nateraz linky 50, 75 a 78.

Ľudia na zastávke
TA3 / David Duducz

Vo všetkých vozidlách MHD bude zároveň cestujúcim umožnený nástup aj prednými dverami. TASR o tom informoval hovorca bratislavského mestského dopravcu Martin Chlebovec s tým, že tak reagujú na uvoľnenie protipandemických opatrení.

"V súvislosti s celoštátnym uvoľňovaním protipandemických opatrení zavádzame viacero zmien, ktoré zvýšia prepravnú kapacitu a zlepšia komfort cestovania MHD," uviedol hovorca s tým, že obnovujú aj otváranie dverí dopytovým tlačidlom. V Bratislave premávala MHD od 29. novembra 2021 v prázdninovom režime. Dôvodom boli protipandemické opatrenia a s nimi súvisiaca znížená mobilita. DPB však počty cestujúcich pravidelne monitoroval a vyhodnocoval, čomu prispôsoboval výpravu niektorých spojov.

Pre začatie prezenčného vyučovania i vyšší počet cestujúcich od 14. marca začali všetky električkové linky premávať v režime školský rok a režim sa zmenil aj na viacerých trolejbusových i na niektorých autobusových linkách. DPB od začiatku pandémie ochorenia Covid-19 v roku 2020 obmedzil z bezpečnostných a preventívnych dôvodov výstup a nástup cez predné dvere vozidla MHD. Vyhradenie priestoru pri predných dverách označil reflexnou páskou medzi držadlami a oznamom.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok