Po útoku na nákupné centrum v Kyjeve hlásia šesť obetí, plamene zachvátili aj automobily

TA3 TASR ČTK
21.3.2022 06:50

Najmenej šesť ľudí prišlo o život v nedeľu neskoro večer pri leteckom útoku ruských vojenských jednotiek na nákupné centrum v ukrajinskom hlavnom meste Kyjev. Starosta Kyjeva Vitalij Kličko v nedeľu neskoro večer informoval o jednej obete ruského útoku.

Pred nákupným strediskom Retroville (Retroviľ) v severozápadnej časti ukrajinskej metropoly bolo naukladaných šesť tiel, uviedol reportér agentúry AFP. Budova bola zasiahnutá mohutným výbuchom, ktorý zničil vozidlá na parkovisku a zanechal na mieste kráter široký niekoľko metrov. Hasiči likvidujú požiar, ktorý spôsobilo ostreľovanie v miestnom obchodnom centre. Na parkovisku centra vzplanuli automobily, plamene zachvátili aj dve poschodia budovy.

Pohotovostná služba predtým oznámila, že "nepriateľské ostreľovanie" spôsobilo požiar na viacerých poschodiach nákupného centra v Podiľskom mestskom obvode. Zverejnila tiež zábery z bezpečnostnej kamery, zachytávajúce veľkú explóziu, po ktorej nasledovala séria menších výbuchov.

Troch zranených predtým hlásili po ruskom nálete v Žytomyrskej oblasti západne od Kyjeva. Útok severne od mesta Žytomyr poškodil 13 budov, uviedla ukrajinská záchranná služba, ktorá zverejnila fotografie horiacich budov a trosiek.

Témy: Kyjev obeť
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok