SaS žiada rozpustenie ĽSNS aj Republiky. Strany by mohli byť financované z Ruska, tvrdia liberáli

TA3
20.3.2022 13:37

Generálna prokuratúra by sa mala začať čím skôr zaoberať návrhom na rozpustenie Kotlebovej ĽSNS a strany Republika. Tvrdí to koaličná SaS. Podľa nej sú dôvodom medializované prepojenia na ruských špiónov a možné financovanie z Ruska. Kotleba aj Uhrík takéto tvrdenia rázne odmietajú.

Je najvyšší čas zaoberať sa rozpustením politických strán ĽSNS a Republika. Strana Sloboda a Solidarita oznámila takýto návrh na sociálnej sieti. Dôvodov, prečo áno, je vraj viacero. „Prezentované dôkazy orgánov činných v trestnom konaní v súvislosti s ruskými špiónmi na Slovensku jednoznačne smerujú k podozreniu, že ĽSNS je financovaná z Ruska," tvrdí Miroslav Žiak z SaS. 

Marian Kotleba s týmito tvrdeniami nesúhlasí: „Naša strana nie je financovaná žiadnymi cudzími zdrojmi, nemáme absolútne žiadne obavy.“

Polícia v súvislosti s vyšetrovaním vyzvedačstva a korupcie prepojenej s Ruskou federáciou zadržala niekoľko osôb. Medzi nimi je aj bývalý asistent poslanca Miroslava Suju. Ten kandidoval za ĽSNS, aktuálne pôsobí v Republike.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok