Prešov predčasne ukončil sezónu Spišiakom. V play off si zmeria sily so Slovanom

TA3 TASR
19.3.2022 21:12

Hokejisti HC GROTTO Prešov postúpili do štvrťfinále Kaufland play off Tipos extraligy. V predkole zdolali Spišskú Novú Ves 3:0 na zápasy, sobotný tretí duel vyhrali na domácom ľade 3:2. V ďalšej fáze narazia na víťaza základnej časti HC Slovan Bratislava.

Hokej-TEL: HC GROTTO Prešov - HC Nové Zámky 3:2 v 37. kole, sumár, text
TASR/Milan Kapusta

Spišiaci obsadili po základnej časti siedme miesto, keď im tesne ušiel priamy postup do play off. V predkole narazili na desiaty Prešov, ktorý bol podľa postavenia v tabuľke aj vzájomných zápasov v pozícii outsidera. "Papierové" predpoklady sa však nenaplnili, naopak, zverenci Ernesta Bokroša ukončili sériu v najrýchlejšom možnom čase. Postupne ich zdolali 3:0, 4:3 a 3:2. Pre Spišiakov sa sezóna skončila. 

Hostia nastúpili s imperatívom víťazstva, z ich zostavy však po druhom zápase série vypadli členovia prvej formácie Atwal a Rapáč. Prvá tretina priniesla vyrovnaný hokej s lepším záverom pre Prešovčanov. Tí sa v 17. minúte dostali k presilovke, v nej Michnáč uspel individuálnou akciou, ktorou otvoril skóre - 1:0.

Druhá tretina priniesla rušný hokej a iskrilo sa nielen na ľade. Sľubné šance Spišiakov na vyrovnanie nevyužili Giľák a Salituro. Na tribúne došlo k potýčke medzi divákmi, po zákroku Džugana na brankára Bespalova sa zaiskrilo aj na ľade. Domáci sa následne dostali k viacerým presilovkám a hoci Spišiaci dlho odolávali, v 19. minúte inkasovali druhý gól. Strieľanú prihrávku Vasa tečoval Sýkora - 2:0.

Spišiaci mohli znížiť v presilovke od 43. minúty, ale nevypracovali si vážnejšiu šancu. Naopak, v 48. minúte Lialka vyťažil zo spolupráce s Čachom a upravil na 3:0. Hostia sa však nevzdali. Po vylúčení Valenta mal v oslabení sľubnú príležitosť Nauš, nevyužil ju a následne Kuru zužitkoval Džuganovu prihrávku - 3:1. Uplynulo iba 45 sekúnd a Spišiaci znížili na rozdiel jediného gólu. 

Vartovník využil priestor po vlastnej strele a na druhý pokus dostal puk za Bespalova - 3:2. Bol to však posledný gól Spišiakov v sezóne 2021/2022. Hostia v závere riskovali, snažili sa o kombinačné aj individuálne akcie, ale bez gólového efektu. Vyskúšali aj power play, počas ktorej Sýkora neskóroval do prázdnej bránky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok