NHL: Washington so slovenským obrancom Fehérvárym zvíťazil v Caroline

TA3 TASR
19.3.2022 08:56

Hokejisti Washingtonu v zostave so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym zvíťazili v noci na sobotu v zámorskej NHL na ľade Caroliny 4:3 po samostatných nájazdoch a tešili sa zo štvrtého triumfu za sebou. Hrdinom duelu sa stal Alexander Ovečkin, kapitán Capitals sa v 55. minúte svojím 39. gólom sezóny postaral o vyrovnanie na 3:3 a v záverečnom rozstrele bol jediný úspešný exekútor.

hokej puk bránka ilu (SITA/AP)
SITA/AP

Ruskému kanonierovi chýba už iba gól, aby vyrovnal ligový rekord Waynea Gretzkého s dvanástou 40-gólovou sezónou v kariére. "Rád má puk na hokejke. Nechce sedieť na striedačke, chce byť na ľade a potiahnuť mužstvo k víťazstvu, byť tým rozdielovým prvkom. Jeho strela je neskutočná. Je nesmierne dôležitý hráč," povedal pre nhl.com na adresu Ovečkina jeho tréner Peter Laviolette. V drese Hurricanes, ktorí prehrali tretí zápas za sebou, dvakrát skóroval Seth Jarvis. Fehérváry počas 24:02 min. na ľade vyslal tri strely, rozdal štyri bodyčeky a pripísal si dve plusky.

Líder súťaže Colorado uspel v San Jose 5:3 a slávil tretí úspech v rade. Cale Makar sa na ňom podieľal gólom a dvomi asistenciami, Nathan MacKinnon nazbieral tri asistencie a dva góly hostí strelil Valerij Ničuškin. Obrancovia Avalanche strelili v sezóne dokopy už 52 gólov a len jeden im chýba ku klubovému rekordu z ročníka 1992/93. Makara delí iba jeden gól od vyrovnania klubového rekordu medzi obrancami, ktorý v sezóne 1996/97 vytvoril s 23 presnými zásahmi Lotyš Sandis Ozolinš.

Carolina - Washington 3:4 pp a sn, Ottawa - Philadelphia 3:1, Winnipeg - Boston 2:4, Calgary - Buffalo 0:1 pp, Anaheim - Florida 0:3, San Jose - Colorado 3:5

Buffalo zvíťazilo v Calgary 1:0 po predĺžení, o triumfe Sabres rozhodol v 64. minúte Tage Thompson. Ten skóroval do prázdnej bránky, keď profitoval z chybnej rozohrávky Jacoba Markströma, ktorý predtým vykryl 33 striel. Oporou hostí bol brankár Dustin Tokarski, ktorý zneškodnil všetkých 24 striel súpera a vychytal druhé čisté konto v NHL. Dosiahol svoju prvú nulu od 16. marca 2014. V drese domácich debutoval švédsky útočník Calle Järnkrok, ktorého Flames získali zo Seattlu.

Jonathan Huberdeau dvomi gólmi pomohol Floride k víťazstvu  3:0 nad domácim Anaheimom. Z gólu sa tešil aj veterán Joe Thornton, brankár Panthers Spencer Knight potreboval na svoje prvé čisté konto v profiligovej kariére iba 17 zákrokov. "Je milé, že som dosiahol prvý shutout, no rovnako sa teším aj z nášho víťazstva. Už som viackrát odchytal výborné zápasy, no inkasoval som v nich päť gólov," poznamenal Knight, ktorý dosiahol premiérový shutout vo svojom 22. štarte v NHL. "Panteri" vyhrali druhý zápas z troch, ale pre zranenie v dolnej časti tela prišli o oporu defenzívnych radov Aarona Ekblada. Ducks ťahajú už šesťzápasovú sériu prehier a play off sa im vzďaľuje.






zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok