Ukrajinský prezident Zelenskyj sa v stredu prihovorí francúzskemu parlamentu

TA3 TASR
18.3.2022 17:40

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu prostredníctvom videomostu vystúpi s prejavom pred francúzskym parlamentom v rámci úsilia o zabezpečenie medzinárodnej pomoci na ukončenie ruskej invázie. Informovala agentúra AFP.

V Kyjeve podľa britského denníka operuje komando, ktoré má za cieľ zlikvidovať Zelenského
TASR/AP

"Vojna zasahujúca ukrajinský ľud sa týka všetkých národov Európy a ich parlamentných zhromaždení," uviedla v piatok vo vyhlásení kancelária predsedu Národného zhromaždenia, dolnej komory francúzskeho parlamentu.

Zelenskyj sa horlivo tento týždeň virtuálne prihovára národným zákonodarným zborom. Varuje, že zverstvá voči ukrajinským civilistom vo vojne, ktorá vstupuje do štvrtého týždňa, sa stupňujú. V stredu Zelenskyj predniesol pochmúrnejší prejav v americkom Kongrese.  

Nasledoval štvrtkový prejav v nemeckom Spolkovom sneme (Bundestagu) a priama výzva kancelárovi Olafovi Scholzovi, aby prerušil silné energetické a obchodné vzťahy Berlína s Moskvou. Ukrajinský prezident mal príhovory už v Európskom parlamente, ako aj pred zákonodarcami v Británii a Kanade. V nedeľu sa cez videomost prihovorí izraelskému parlamentu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok