Smer viní zo zaujatosti aj Hrubalu. Šéf Špecializovaného trestného súdu tieto tvrdenia odmieta

TA3 TASR
17.3.2022 16:31

Predseda Špecializovaného trestného súdu Ján Hrubala odmieta tvrdenia o jeho zaujatosti. Reagoval na vyjadrenia Smeru-SD, podľa ktorého si mali policajti z Národnej kriminálnej agentúry vybavovať konkrétnych sudcov pre rozhodovanie v kauzách. Jedným zo "spolupracujúcich" sudcov má byť podľa Smeru-SD Hrubala.

Smer viní zo zaujatosti aj Hrubalu. Šéf Špecializovaného trestného súdu tieto tvrdenia odmieta
TASR/Martin Baumann

"Ak oni sú toho názoru, že som zaujatý, ja mám na vec iný názor. Ak sú toho názoru, že som politický nominant, tak ja odpovedám, že som prešiel riadnym výberovým konaním a bol som v zmysle zákona menovaný za predsedu tohto súdu," vyhlásil Hrubala s tým, že bude brániť autoritu úradu vždy a za každých okolností.

Zdôraznil, že v medializovanej kauze expolicajta Mariána Kučerku, nad ktorým vo štvrtok vyniesol zatiaľ neprávoplatný rozsudok 11 rokov väzenia a trest prepadnutia majetku, rozhodoval podľa svojho najlepšieho svedomia a vedomia ako nezaujatý sudca.

Hrubala dodáva, že v demokratickej spoločnosti má každý občan právo myslieť si o sudcoch, čo uzná za vhodné a on to akceptuje. "Pokiaľ politici, verejnosť, médiá nebudú napádať moju autoritu ako sudcu, nestojí mi za to, čokoľvek k ich hodnotiacim súdom povedať," doplnil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok