Starosta ukrajinského mesta Melitopol bol oslobodený

TA3 TASR
16.3.2022 21:25

Starosta ukrajinského mesta Melitopol Ivan Fedorov, ktorého údajne pred piatimi dňami zadržali ruskí vojaci, bol oslobodený. Informovala o tom v stredu agentúra AP s odvolaním sa na šéfa prezidentskej kancelárie Andrija Jermaka. Bližšie informácie o tom, ako sa starosta dostal z ruského zajatia na slobodu, nezverejnil.

NATO chce na Slovensku viac vojakov, reč je aj o dronových systémoch a Patriote
TASR/Branislav Račko

Podľa denníka The Guardian ukrajinské štátne komunikačné služby zverejnili videozáznam, na ktorom sa prezident Volodymyr Zelenskyj rozprával s Fedorovom po jeho oslobodení.

Starostu okupovaného mesta zadržala minulý piatok skupina ozbrojených mužov. Prokuratúra separatistickej Luhanskej ľudovej republiky podporovanej Ruskom ho obvinila z teroristických trestných činov. Ruské okupačné vojská následne vymenovali jeho nástupkyňu, ktorou sa stala Galina Danilčenková, bývalá prorusky orientovaná poslankyňa mestského zastupiteľstva.

Pred začiatkom ruskej invázie vláda amerického prezidenta Joea Bidena varovala pred plánmi Ruska zadržať a zabiť cielené osoby na Ukrajine, pričom hlavným cieľom je pravdepodobne samotný Zelenskyj, píše AP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok