V uliciach Bratislavy opäť premáva Vianočná električka

TASR
10.12.2012 17:59

Dnes popoludní začala v Bratislave jazdiť vysvietená historická električka, ktorá až do 23. decembra spríjemní vianočnú náladu. Celé dva týždne sa budú môcť cestujúci bezplatne povoziť centrom hlavného mesta každý pracovný deň od 16.00 h do 20.00 h, počas víkendových dní už od 13.00 h.

V uliciach Bratislavy opäť premáva Vianočná električka
SITA

Vianočná električka bude jazdiť podľa osobitného cestovného poriadku v hodinových intervaloch. Oproti minulému roku, kedy bolo nástupište a výstupište na zastávke Jesenského pri historickej budove SND, bude tento rok Vianočná električka jazdiť z Vazovovej ulice.

Jej trasa povedie cez Krížnu, Špitálsku, Jesenského, Šafárikovo námestie, Námestie SNP a následne cez Obchodnú ulicu a Radlinského, cez ktorú sa dostane na výstupište na Vazovovej ulici. Na tejto zastávke bude stáť približne 15 minút, počas ktorých sa budú môcť užívatelia mestskej hromadnej dopravy porozprávať s vodičom o historickom zázemí tohto vozidla.

Električka ČKD-Tatra T2 je typ česko-slovenskej električky, vyrábaný spoločnosťami TATRA Smíchov a ČKD Stalingrad od polovice 50. rokov do začiatku 60. rokov 20. storočia. V Bratislave ich jazdilo celkovo 67 kusov v rokoch 1958 až 1988.

Vlani mala premiéra tejto bohato vysvietenej električky veľký úspech medzi cestujúcou verejnosťou, vianočná električka bude preto tohto roku ešte bohatšie vysvietená, ďalšou novinkou bude aj ozvučenie električky. Cestujúcim počas jazdy spríjemnia náladu aj vianočné pesničky.

Dopravný podnik Bratislava oslovil neziskovú organizáciu – Centrum pre mentálne postihnutých ľudí, ktorého klienti vyzdobili interiér vkusnými vianočnými dekoráciami. Ďalším humanitárnym rozmerom je spolupráca s portálom Ľudiaľuďom.sk, zástupcovia ktorého zrealizujú elektronickú dražbu Vianočnej električky.

Spoločnosti si môžu vydražiť toto unikátne vozidlo na súkromný vianočný večierok, pričom sumu, ktorú vydražia, venujú na dobročinné účely. Elektronickú aukciu uzavrú 12. decembra s predpokladaným konaním vianočnej párty 17. decembra.

"Odozva cestujúcich bola dobrá, bola to milá akcia a rozhodli sme sa pokračovať v tejto tradícii, vlani sa to tešilo pozornosti ako detí, tak aj dospelých a myslím si, že v tomto predvianočnom období je to také milé spestrenie," uviedol pre TASR generálny riaditeľ Dopravného podniku Bratislava (DPB) Ľubomír Belfi.

"Hlavným účelom tejto akcie je, aby sme spríjemnili vianočnú atmosféru pre Bratislavčanov a návštevníkov Bratislavy, dnešné popoludnie nám to vyšlo veľmi dobre, sneží, je to skutočne vianočné," dodala hovorkyňa DPB Agáta Staneková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok