Poslankyňa Kavecká je opäť obvinená. Dopustiť sa mala zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní

TA3 TASR
16.3.2022 13:01

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline opäť obvinil starostku obce Kunerad a poslankyňu Národnej rady SR Moniku Kaveckú (OĽANO) pre zločin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. Potvrdil to hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

Doplnil, že vyšetrovateľ Kaveckú obvinil po vrátení spisového materiálu. "Oprávnená osoba podala proti uzneseniu o vznesení obvinenia sťažnosť, ktorá bola zaslaná na Okresnú prokuratúru Žilina. Do súčasnej doby nebolo o sťažnosti rozhodnuté. Z uvedeného dôvodu nie je možné k prípadu poskytnúť žiadne bližšie informácie," uviedol krajský policajný hovorca. Kavecká obvinenie potvrdila s tým, že počká na rozhodnutie orgánov činných v trestnom konaní.

Policajný vyšetrovateľ Kaveckú prvýkrát obvinil v januári vo veci zvýhodnenia jedného z uchádzačov vyhlásenej verejnej súťaže. Okresná prokuratúra Žilina obvinenie vo februári zrušila. "Dôvodom zrušenia uznesenia je formálne pochybenie v opise skutku, v ktorom chýba vyjadrenie úmyslu spôsobiť inému škodu alebo zadovážiť sebe alebo inému prospech," spresnil hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Bez toho podľa jeho slov nie je možné hovoriť o spáchaní trestného činu, a preto bolo potrebné predmetné uznesenie vyšetrovateľa PZ zrušiť a vrátiť na ďalšie konanie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok