Nehrozí, že by Ukrajina v dohľadnej dobe vstúpila do NATO, tvrdí Johnson

TA3 TASR
16.3.2022 11:49

Podľa britského premiéra Borisa Johnsona v dohľadnej dobe neexistuje šanca vstupu Ukrajiny do NATO. Uviedol to v stredu na tlačovej konferencii v Spojených arabských emirátoch. TASR správu prevzala od agentúr PA a DPA.

Premiér Johnson stratil matku. Bola preňho najvyššou autoritou
TASR/AP

"S (ukrajinským prezidentom Volodymyrom) Zelenským som sa rozprával v utorok. Rozumiem mu, aj pozícii, v ktorej sa nachádza. No ako sme už zdôraznili aj pred (ruským prezidentom Vladimirom) Putinom, je vylúčené, aby Ukrajina v najbližšej dobe vstúpila do NATO," zdôraznil Johnson.

Reagoval tak na vyhlásenia Zelenského, ktorý počas utorkového telefonátu s Johnsonom a ďalšími lídrami severských a pobaltských štátov vyjadril frustráciu z toho, že Ukrajina zatiaľ nedostala pozvánku do NATO. Dodal však, že Ukrajina musí túto situáciu akceptovať.

Johnson zdôraznil, že rozhodnutia o budúcnosti Ukrajiny ležia na pleciach ukrajinských občanov a ich zvoleného lídra. Dodal, že Británia bude Zelenského naďalej podporovať.

Britský premiér je na návšteve krajín Perzského zálivu, kde sa snaží rokovať o postupnom odstavení Európy od dodávok plynu z Ruska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok