Pri incidente na Ukrajine zahynuli kameraman aj producentka Fox News

TA3 TASR
15.3.2022 21:36

Ukrajinská producentka televízie Fox News Olexandra Kuvšynovová zomrela v pondelok počas incidentu, ktorý si vyžiadal aj život kameramana tejto americkej spravodajskej stanice Pierra Zakrzewského. Informovala agentúra AFP, ktorá sa odvoláva na Fox News a ukrajinské médiá.

Pri incidente na Ukrajine zahynuli kameraman aj producentka Fox News
Twitter/NEXTA

Generálna riaditeľka spoločnosti Fox News Media Suzanne Scottová v utorok oznámila, že Zakrzewski zahynul a jeho kolega novinár Benjamin Hall utrpel zranenia, keď ich vozidlo v pondelok zasiahla prichádzajúca paľba v obci Horenka pri metropole Kyjev.

Pri tomto incidente prišla o život i ukrajinská producentka televízie Fox News Kuvšynovová, píše AFP s odvolaním sa na portál Kyiv Independent. O smrti Kuvšynovovej na Twitteri informovalo aj ukrajinské ministerstvo obrany. Hall podľa Scottovej zostáva hospitalizovaný na Ukrajine.

Írsky premiér Micheál Martin vyjadril "hlboké znepokojenie a smútok" nad smrťou Zakrzewského, ktorý mal írske občianstvo, a jeho kolegyne. "Vo svojich myšlienkach som s ich rodinami, priateľmi a ďalšími novinármi," napísal a dodal, že Írsko vojnu Ruska na Ukrajine odsudzuje.

Námestník riaditeľa Medzinárodného tlačového inštitútu Scott Griffen uviedol, že táto dvojica novinárov "odvážne riskovala svoje životy" s cieľom zaistiť, že svet sa dozvie o hrôzostrašných udalostiach, ktoré sa dejú na Ukrajine.

Zakrzewski, ktorý mal sídlo v Londýne, pracoval na Ukrajine od februára. V nedeľu 13. marca bol na predmestí Kyjeva, ktoré sa stalo frontovou líniou, zastrelený americký reportér Brent Renaud. Ukrajinský kameraman Jevhenij Sakun zomrel pri útoku na kyjevskú televíznu vežu a Viktor Dudar, ďalší Ukrajinec, bol zabitý počas bojov blízko juhoukrajinského prístavného mesta Mykolajiv.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok