Biden odcestuje do Európy na rokovania o Ukrajine, informoval Biely dom

TA3 TASR
15.3.2022 19:27

Americký prezident Joe Biden odcestuje budúci týždeň do Európy, aby tam viedol rozhovory s európskymi partnermi o ruskej invázii na Ukrajinu. V utorok to oznámila hovorkyňa Bieleho domu Jen Psakiová. Informovali o tom agentúry AFP a AP.

Biden vulgárne vynadal novinárovi:
TASR/AP

Biden sa 24. marca v Bruseli stretne s ďalšími lídrami členských krajín Severoatlantickej aliancie. Na tomto mimoriadnom summite americký prezident "znovu potvrdí náš pevný záväzok voči našim spojencom v NATO", povedala novinárom Psakiová.

Biden sa tiež budúci štvrtok zúčastní na summite lídrov členských krajín Európskej únie v Bruseli. Témami bude ruská invázia na Ukrajinu a úsilie Západu uvaliť "ekonomické opatrenia voči Rusku, poskytnúť humanitárnu podporu tým, ktorí sú zasiahnutí násilím, a riešenie ďalších otázok", povedala Psakiová.

Bidenova cesta nasleduje po minulotýždňovej návšteve viceprezidentky USA Kamaly Harrisovej Poľska a Rumunska. S lídrami oboch krajín diskutovala o rastúcej utečeneckej kríze vo východnej Európe vyvolanej ruskou inváziou a zdôraznila podporu Bidenovej administratívy spojencom v NATO, píše AP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok