Vyhostenie ruských diplomatov je adekvátnou odpoveďou na zistenia VS, hovorí prezidentka

TA3 TASR
15.3.2022 17:50

Vyhostenie ruských diplomatov z územia SR je adekvátnou odpoveďou na zistenia Vojenského spravodajstva a orgánov činných v trestnom konaní. Tie sú mimoriadne vážne a potvrdzujú dlhodobý trend ovplyvňovania verejnej mienky a politiky na Slovensku zo strany Ruskej federácie. Uviedla to vo svojom stanovisku k vyhosteniu ruských diplomatov a k podozreniam zo špionáže prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Na slová prezidentky o očkovaní reagovali Fico, Pellegrini aj Kotlebovci
TASR/Jakub Kotian

"Cieľom takýchto aktivít je v konečnom dôsledku narušiť vnútornú stabilitu a oslabiť bezpečnosť Slovenska a musíme sa im preto účinne brániť," povedala hlava štátu. Verí, že bezpečnostné zložky do dôsledkov vyšetria všetky podozrenia zo špionáže v prospech Ruska a budú schopné zamedziť podobným aktivitám v budúcnosti.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí uviedlo, že v pondelok (14. 3.) pri oznámení o vyhostení troch pracovníkov Veľvyslanectva Ruskej federácie v Bratislave bola ruská strana dôrazne požiadaná, aby konala v súlade s Viedenským dohovorom o diplomatických stykoch a plne rešpektovala zákony SR.

Pre spoluprácu s ruskou vojenskou rozviedkou polícia obvinila dve osoby pre vyzvedačstvo a prijímanie úplatku. Ide o bývalého funkcionára vojenskej akadémie Pavla B., ktorému navrhli väzbu, a dopisovateľa dnes už štátom zablokovaného webu Bohuša G. Obaja sa k skutkom priznali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok