Podozrenia o zapojení Slovákov do vyzvedačstva považuje rezort zahraničia za mimoriadne závažné

TA3 TASR
15.3.2022 14:01

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR považuje podozrenia o zapojení občanov SR do trestných činov vyzvedačstva a prijímania úplatku vo vzťahu k bezpečnosti SR za mimoriadne závažné. V tejto súvislosti vyzdvihlo prácu bezpečnostných, spravodajských zložiek a špeciálnej prokuratúry.

"Rezort diplomacie je pripravený aj naďalej spolupracovať s príslušnými orgánmi SR a vyhodnocovať nevyhnutné kroky na zabezpečenie obrany a zahraničnopolitických záujmov SR," deklarovalo ministerstvo.

Ministerstvo pripomenulo, že pondelok pri oznámení o vyhostení troch pracovníkov Veľvyslanectva Ruskej federácie v Bratislave bola ruská strana dôrazne požiadaná, aby konala v súlade s Viedenským dohovorom o diplomatických stykoch a plne rešpektovala zákony SR.

Pre spoluprácu s ruskou vojenskou rozviedkou polícia obvinila dve osoby pre vyzvedačstvo a prijímanie úplatku. Ide o bývalého funkcionára vojenskej akadémie Pavla B., ktorému navrhli väzbu, a dopisovateľa dnes už štátom zablokovaného webu Bohuša G. Obaja sa k skutkom priznali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok