Premiéri Česka, Poľska a Slovinska sa stretnú so Zelenským. Cieľom je podporiť Ukrajinu

TA3 TASR
15.3.2022 10:43

Premiéri Česka, Poľska a Slovinska sú už na Ukrajine a v Kyjeve sa stretnú s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

"Spoločne s premiérom Poľska Mateuszom Morawieckym, poľským vicepremiérom Jaroslawom Kaczyňským a premiérom Slovinska Janezom Janšom ideme dnes ako predstavitelia Európskej rady do Kyjeva, aby sme sa stretli s prezidentom Zelenským a premiérom Denysom Šmyhaľom," napísal Fiala v utorok ráno na Twitteri.

Návšteva bola podľa neho prekonzultovaná s predsedom Európskej rady Charlesom Michelom a predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou. Jej cieľom je vyjadriť jednoznačnú podporu Európskej únie pre Ukrajinu a jej slobodu a nezávislosť.

Fiala, Morawiecki, Kaczyňski a Janša počas návštevy Kyjeva predstavia aj široký balík podpory pre Ukrajinu a jej občanov, uviedol Fiala, podľa ktorého bolo o ceste vopred informované aj medzinárodné spoločenstvo.

Rovnaké oznámenie zverejnila aj poľská vláda, informovala agentúra AFP, ktorá pripomenula, že návšteva sa bude konať v situácii, keď ukrajinskú metropolu Kyjev už takmer obkľúčili ruské vojská. V priebehu utorka sa tiež očakáva pokračovanie tretieho kola rozhovorov medzi Kyjevom a Moskvou, ktoré sa začalo v pondelok virtuálnou formou a bolo prerušené.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok