Útoky na obytné budovy v Kyjeve si vyžiadali životy najmenej štyroch ľudí

TA3 TASR
15.3.2022 10:15

Na štyroch mŕtvych sa zvýšil počet ľudí, ktorí v utorok ráno zahynuli pri ruských útokoch v ukrajinskom hlavnom meste Kyjev. Oznámil to tamojší starosta Vitalij Kličko

Ruskí vojaci ničia svoju výzbroj a odmietajú plniť rozkazy, tvrdí šéf britskej tajnej služby
TASR/AP (ilu)

Ruské invázne sily v posledných dňoch vystupňovali svoje útoky na Kyjev, ktorý sa im už takmer podarilo obkľúčiť. Dve mŕtve telá vytiahli v utorok záchranári spod trosiek 16-poschodovej budovy vo štvrti Sviatošyn. Na Facebooku zároveň informovali, že útok prežilo ďalších 27 ľudí.

Dodali, že terčom útoku sa v utorok ráno stala aj ďalšia obytná budova v kyjevskej štvrti Podilskyj. "Požiar vyvolaný paľbou vypukol na prvých piatich poschodiach desaťposchodovej obytnej budovy na Mostyckej ulici," uviedli záchranári. Kličko bilanciu obetí utorkových ruských útokov v Kyjeve aktualizoval na štyroch mŕtvych. Prostredníctvom aplikácie Telegram zároveň informoval, že "záchranári od skorého rána ešte doteraz hasia plamene" v zmienenej budove. 

Stanica BBC informovala aj o minimálne jednom ďalšom požiari deväťposchodovej obytnej budovy vo štvrti Sviatošyn, pričom neskôr uviedla, že oba požiare sa podarilo uhasiť. V utorok ráno zároveň otriasli centrom Kyjeva prinajmenšom tri silné výbuchy, uviedli spravodajcovia agentúry AFP.

Záchranári okrem toho informovali o tom, že vo štvrti Osokorky na juhovýchode Kyjeva sa stal terčom útoku súkromný dvojposchodový dom. BBC zároveň informovala, že v utorok ráno došlo k výbuchu aj na jednej zo staníc kyjevského metra. Explózia podľa vyjadrenia vedenia podzemnej dráhy poškodila fasádu stanice Lukianivska, ktorá sa nachádza neďaleko centra metropoly. Stanicu dočasne uzatvorili. Z trojmiliónového ukrajinského hlavného mesta už od začiatku ruskej invázie z 24. februára ušla viac ako polovica obyvateľov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok