Chára podľa Šatana zariskoval so zdravím kamaráta

SITA
10.12.2012 11:49

V zostave hokejového Slovana Bratislava chýba už viac ako jeden mesiac kapitán Miroslav Šatan. Tridsaťosemročný útočník sa zranil začiatkom novembra po zrážke so Zdenom Chárom z HC Lev Praha.

Chára podľa Šatana zariskoval so zdravím kamaráta
youtube.com

"Môj stav je vážnejší, ako som si pôvodne myslel. Bolesti hlavy po mesiaci výrazne ustúpili, problémom však zostáva 4,5 milimetra vysunutá platnička v krku. Tá tlačí do miechového kanála. Viacerí lekári po opakovanej magnetickej rezonancii vyjadrili počudovanie nad faktom, že mám plnú hybnosť a citlivosť v ľavej ruke," povedal v rozhovore pre Plus jeden deň Miroslav Šatan.

V tejto chvíli je otázny termín jeho návratu na ľad. Lekári ho zatiaľ nedokážu presne určiť. Šatan však chce urobiť všetko preto, aby to bolo čo najskôr. "Momentálne s lekármi a ľudmi, ktorí mi pomáhajú, riešime konzultácie u špičkových odborníkov v zahraničí. Touto cestou sa im chcem poďakovať. Aj keď môj návrat nemá presný dátum, ak sa podarí, bude to najmä ich zásluha. Bolo by pre mňa veľmi smutné, ak by bol duel v Prahe posledným v mojej kariére," uviedol pre Plus jeden deň M. Šatan.

Topoľčiansky odchovanec už skúsil jeden tréning na ľade, ale po ňom sa mu vrátili bolesti hlavy. Prípadný náraz alebo pád na ľad v zápase by mu mohol spôsobiť väčšie problémy. "Keďže som bol milimetre od naozaj vážnej tragédie, považujem výsledok tohto zbytočného incidentu za relatívne dobrý," doplnil.

Šatan si situáciu s Chárom zatiaľ nevysvetlil. Obranca HC Lev sa s ním pokúsil viackrát spojiť, ale útočník na jeho pokusy nereagoval. Chára tvrdí, že pri zákroku do poslednej sekundy netušil, že proti nemu stojí práve jeho reprezentačný kolega.

"Ak by som chcel byť nasilu vtipný, povedal by som: nevedel som, že to volá Zdeno... Pozrite, taký argument, že nevedel, je vhodný do médií a pre ľudí, čo nehrajú hokej na profesionálnej úrovni. Zdeno deň pred zápasom v Bratislave povedal aj to, že si ma váži a sme priatelia. Keď mal však možnosť to ukázať v tej chvíli na ľade, keď videl, že ja ho nevidím, tak zariskoval so zdravím kamaráta výmenou za pár potľapkaní po pleci od ľudí, ktorých pozná pár týždňov. To je, bohužiaľ, podstata celej veci," tvrdí Šatan.

V budúcnosti sa môžu Chára a Šatan stretnúť v slovenskej reprezentácii. "Pre národné mužstvo som urobil vždy všetko, čo bolo možné. Ak príde ten čas, sadneme si k tomu sami, veď sme profíci. Len niekedy by sme mali byť v prvom rade ľudia..." uviedol pre Plus jeden deň Šatan, ktorý si myslí, že nijaký zásah súpera do hlavy nie je čistý.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok