Invázia Ruska na Ukrajine je strategickým a taktickým zlyhaním, vyhlásil poľský minister zahraničia

TA3 TASR
14.3.2022 20:44

Poľský minister zahraničných vecí Zbigniew Rau povedal v pondelok OSN, že invázia Ruska na Ukrajine je "strategickým a taktickým zlyhaním".

Szijjártó: Prevoz zbraní cez Maďarsko by hrozil útokom, aký bol pri Javorive
TASR/AP

Počas brífingu pred Bezpečnostnou radou OSN Rau vyhlásil, že výsledkom toho je, že Moskva začala pri útokoch cieliť na civilistov, čo sa rovná "štátnemu terorizmu". "Táto operácia, zle pripravená a vykonávaná, sa zmenila na strategické a taktické zlyhanie," vyhlásil poľský minister.

"Ale Kremeľ namiesto toho, aby zabránil ďalšiemu  umieraniu vo svojich radoch, zmenil taktiku. Invázne sily začali mieriť na civilné obyvateľstvo a infraštruktúru a snaží sa tak zlomiť ducha ukrajinského ľudu. Toto je úbohé a hanebné a rovná sa to štátnemu terorizmu," zhodnotil situáciu Rau. Poľsko je v roku 2022 predsedajúcou krajinou v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), pripomína AFP.

Rau povedal, že agresia Ruska "ohrozuje samotnú existenciu OBSE". Dodal však, že čoskoro odcestuje do Moldavska a na Balkán, aby "ukázal angažovanosť OBSE" a to, že táto organizácia sa snaží pomôcť ukončiť túto vojnu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok