Ukrajinská raketa podľa Moskvy zabila a zranila v Donecku desiatky ľudí

TA3 TASR
14.3.2022 14:40

Ukrajinská raketa zabila v bašte proruských separatistov Donecku najmenej 20 ľudí a ďalších 28 zranila, uviedlo dnes ruské ministerstvo obrany podľa tlačových agentúr.

Ruské vojenské sily ovládli mesto Cherson, potvrdil miestny činiteľ
TASR/AP

Ruskí politici podľa agentúry TASS označili zásah centra Donecka raketou Točka-U za "vojnový zločin", ktorý má byť priradený k vyšetrovaniu ďalších "zločinov ukrajinských neonacistov". Ukrajinská armáda ústami svojho hovorcu útok raketou na Doneck poprela, napísala agentúra Reuters s tým, že tvrdenia oboch strán nemožno nezávisle overiť.

Úrady neuznávanej Doneckej ľudovej republiky (DNR) podľa BBC informovali o 17 zabitých a 28 zranených. "Z oblohy nad Doneckom bola zostrelená strela. Súdiac podľa snímok a videa z miesta mohla to byť raketa Točka-U. Časti zostrelenej strely zasiahli ľudí, nachádzajúcich sa v centre mesta," napísala BBC na svojom webe.

Rusko prijalo takmer štvrť miliónov utečencov z Ukrajiny a Donbasu, napísal TASS s odvolaním sa na námestníka ministra pre mimoriadne situácie Alexandra Čuprijana.

Ukrajinský gubernátor Doneckej oblasti Pavlo Kyrylenko dnes podľa denníka Ukrajinska pravda obvinil ruské jednotky z ostreľovania 15 miest a obcí, počet mŕtvych a zranených sa upresňuje. Z Kramatorska sú už hlásení dvaja mŕtvi po výbuchu ruského granátu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok