Zelenskyj hovoril v sobotu s Bennettom o spôsoboch zastavenia bojov na Ukrajine

TA3 TASR
13.3.2022 11:51

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj hovoril v sobotu večer s izraelským premiérom Naftalim Bennettom o spôsoboch zastavenia bojov na Ukrajine a snahách Izraela o vyriešenie tohto ozbrojeného konfliktu.

Zelenskyj hovoril v sobotu s Bennettom o spôsoboch zastavenia bojov na Ukrajine
TASR/AP

TASR správu prevzala od televízie CNN a agentúry DPA, ktoré o tom informovali v nedeľu. Podľa kancelárie izraelského premiéra trval telefonát Bennetta so Zelenským viac ako hodinu. 

Zelenskyj o telefonáte s Bennettom informoval na sociálnej sieti Twitter, kde uviedol, že s izraelským premiérom hovoril o "ruskej agresii a vyhliadkach týkajúcich sa mierových rokovaní". Zelenskyj zároveň požiadal Bennetta o pomoc pri zaistení prepustenia "zajatého starostu Melitopoľu a miestnych predstaviteľov".

Starostu Melitopoľa Ivana Fedorova totiž v piatok zadržala skupina ozbrojených mužov. Prokuratúra separatistickej Luhanskej ľudovej republiky podporovanej Ruskom ho obvinila z teroristických trestných činov, pričom ruské okupačné vojská vymenovali v sobotu jeho nástupcu.

Snahy o urovnanie ukrajinského konfliktu vyvíja i izraelský minister zahraničných vecí Jair Lapid, ktorý sa v súčasnosti nachádza na rokovaniach v Rumunsku a v nedeľu tam plánuje navštíviť aj ukrajinské hranice, píše DPA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok