Rusko dosadilo v Melitopole vlastného starostu. Stala sa ním bývalá prorusky orientovaná poslankyňa mestského zastupiteľstva

TA3 TASR
13.3.2022 08:35

Deň po zadržaní starostu juhoukrajinského mesta Melitopol Ivana Fedorova ruské okupačné vojská vymenovali v sobotu jeho nástupcu. Stala sa ním Galina Danilčenková, bývalá prorusky orientovaná poslankyňa mestského zastupiteľstva. Informuje televízia CNN, ktorá sa odvoláva na oznámenie zverejnené na webovej stránke Záporožskej oblasti.

Ruská armáda vstúpila do ďalšieho mesta,
TASR/AP

Na videu zverejnenom na platforme YouTube Danilčenková vyzýva miestne úrady a poslancov, aby sa "prispôsobili novej realite", "nedestabilizovali situáciu a nezapájali sa do extrémistických aktivít". "Keďže vás zvolili ľudia, je vašou povinnosťou starať sa o ich blaho," odkázala Danilčenková.

Ďalej uviedla, že jej hlavnou úlohou je "podniknúť všetky potrebné kroky na to, aby sa mesto vrátilo do normálu". Tvrdí, že v Melitopole sú stále ľudia, ktorí sa pokúsia "situáciu destabilizovať a vyvolať neprimerané reakcie".

"Žiadam vás, aby ste sa chovali rozumne a nepoddávali sa týmto provokáciám," povedala Danilčenková, ktorá tiež navrhla vytvorenie "ľudového výboru" na riešenie problémov v regióne.

Starostu Melitopola Ivana Fedorova v piatok zadržala skupina ozbrojených mužov. Prokuratúra separatistickej Luhanskej ľudovej republiky podporovanej Ruskom ho obvinila z teroristických trestných činov, pripomína CNN.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok