Na juhovýchode Konga sa vykoľajil vlak. O život prišli desiatky ľudí

TA3 ČTK
12.3.2022 20:49

Najmenej 61 ľudí zahynulo v noci na piatok na juhovýchode Konga, keď vykoľajil vlak. Jednalo sa o nákladnú súpravu, ktorá aj napriek zákazu prevážala "niekoľko stoviek čiernych pasažierov", uviedol podľa dnešnej správy agentúry AFP šéf infraštruktúry Národnej železničnej spoločnosti Konga.

vlak vykoľajenie 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

V tejto fáze je "počet mŕtvych 61 mužov, žien a detí" a "52 zranených bolo evakuovaných", povedal za železničnú spoločnosť SNCC Marc Manyonga Ndambo. "Niektoré telá sú stále uväznené vo vagónoch, ktoré spadli do roklín," dodal.

Vlak podľa neho pozostával z 15 vagónov, z ktorých 12 bolo prázdnych. Súprava išla z provincie Haut-Lomami a smeroval do baníckeho mesta Tenke neďaleko Kolwezi, metropoly susednej provincie Lualaba.

Súprava vykoľajila pred polnoci pri dedine Buyofwe, asi 200 kilometrov od Kolwezi, "v mieste, kde sú strže", do ktorých spadlo sedem z 15 vagónov.

"Môj tím usilovne pracuje na tom, aby sme trať do pondelka vyčistili," povedal Manyonga. K príčinám nehody sa nevyjadril. Jedným z dôvodov mohol byť vek koľají, napísala AFP.

Témy: Kongo
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok