Biden telefonoval so Zelenským, chystajú sa prísnejšie sankcie voči Rusku

TA3 TASR
11.3.2022 17:47

Americký prezident Joe Biden v piatok telefonicky uistil svojho ukrajinského kolegu Volodymyra Zelenského, že Spojené štáty stoja pri Ukrajine, ktorá čelí ruskej vojenskej agresii. Správu prinisela televízia CNN.

ROZHOVOR: Lucia Yar
TASR/AP

"Povedal som mu to, čo mu hovorím zakaždým, keď spolu hovoríme – že Spojené štáty stoja pri ukrajinskom ľude, statočne bojujúcom za obranu svojej krajiny," povedal neskôr Biden v Bielom dome. Zároveň informoval, že Spojené štáty a ich spojenci pracujú na zavedení ďalších ekonomických sankcií voči Rusku.

"Dnes spoločne so spojencami z NATO, G7... a tiež s Európskou úniou spoločne oznámime niekoľko nových krokov zvyšujúcich ekonomický tlak na (ruského prezidenta Vladimira) Putina a ešte viac izolujúcich Rusko vo svetovom meradle," vyhlásil Biden.

Ukrajinský prezident informoval o rozhovore s Bidenom na sociálnej sieti Twitter. Uviedol, že mu poskytol "hodnotenie situácie na bojisku a informoval o zločinoch Ruska na civilnom obyvateľstve". Ako dodal, dohodli sa na ďalších krokoch na podporu obrany Ukrajiny a sprísnení sankcií voči Rusku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok