Žilina zvládla zápas s favorizovaným Zvolenom

SITA, TA3
9.12.2012 21:35

Domácich zdolala 1:2.

Žilina zvládla zápas s favorizovaným Zvolenom
SITA

HKm Zvolen - MsHK DOXXbet Žilina 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Góly: 16. M. Jurík (Obšut, Síkela) - 23. D. Devečka (V. Škoda, I. Rúfus), 57. T. Varga (I. Rúfus, V. Škoda)
Vylúčení: 5:9 na 2 min, navyše: M. Kokavec (Žilina) 10 min za nešp. správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Lokšík - Snášel, Kacej, 2069 divákov

Zostavy:
Zvolen: Šimko - P. Hraško, Obšut, Výborný, J. Mucha, Ťavoda, L. Pokovič - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Puliš, L. Jurík, Michal Chovan - Méry, P. Huňady, Martin Ďaloga - Ľ. Zuzin, M. Jurík, Síkela
Žilina: Žigárdy - I. Rúfus, D. Devečka, Leško, J. Dlouhý, Brcko, Drábek - T. Varga, V. Škoda, M. Kokavec - Drevenák, T. Troliga, T. Sýkora - K. Jass, O. Ďuriš, Valášek - T. Staňo, J. Mihálik, Jarab

Favorizovaní domáci mohli ísť rýchlo do vedenia. Po prihrávke Huňadyho sa v 3. min ocitol vo vyloženej šanci Méry, v rozhodujúcej chvíli však nezasunul puk za Žigárdyho chrbát. Nasledovala prvá zo série zvolenských presiloviek, v ktorej však domáci takmer nič nevymysleli. Podobný scenár sa odvíjal aj v druhej početnej výhode HKm, keď mohli domáci dokonca inkasovať. Šimko najskôr zlikvidoval nebezpečnú strelu Rúfusa a vzápätí bol na druhej strane blízko otvorenia skóre Lukáš Jurík, no netrafil prázdnu bránku. V 11. min poslal Podkonický nečakanú „malú domov“ a prekvapený Šimko mal čo robiť, aby neinkasoval zahanbujúci vlastenec. Hra potom na dlhší čas upadla do podpriemeru, okrem niekoľkých propagačných striel zdiaľky bolo k videniu iba množstvo nepresných prihrávok. Zvolen sa dočkal streleckého vykúpenia až v 16. min. Faulovaný Milan Jurík stihol v páde zasunúť puk do žilinskej siete a ľad zasypali plyšáky pre deti zo zvolenskej nemocnice. O dve minúty neskôr spálil ďalšiu domácu tutovku Brabenec, ktorý bekhendom neprehodil ležiaceho Žigárdyho.

Na vyrovnanie stačili Žilinčanom len necelé tri minúty druhej tretiny. V ich vôbec prvej presilovke vypálil od modrej Devečka a strelou po ľade prestrelil Šimka. Domáci sa ako-tak spamätali až pri presilovke pri vylúčení Drábeka, ďalekonosnými strelami od modrej, ale pozornú defenzívu „vlkov“ neprekabátili. Zvolenčania boli častokrát bezradní, nevychádzali im kombinácie a keď sa už dostali na dostrel Žigárdyho, puky väčšinou lietali mimo bránky. Keďže hrou nijako neoslnili ani Žilinčania, nebolo sa v prostrednej časti prakticky na čo pozerať.

Po necelej minúte tretej dvadsaťminútovky prišiel konečne parádny hokejový moment. Hraško ukážkovým pasom našiel na útočnej modrej Podkonického, ten však zoči-voči výbornému Žigárdymu neuspel. V 44. min to skúšal z medzikružia Hraško a o chvíľu neskôr z podobnej parkety v presilovke Zuzin, ani oni však nedokázali trafiť do čierneho. Tlak HKm silnel, v 48. min našiel Mucha L. Juríka a ten zblízka trafil pravú žrďku hosťujúcej svätyne. Čistá šanca sa naskytla aj hosťom. V 51. min dostal puk pred bránku úplne osamotený Drevenák, trafil však iba pripraveného Šimka. V 56. min mal rozhodnutie na hokejke Obšut, vo výbornej pozícii však premrhal ideálny moment na strelu. Keď išiel štyri minúty pred koncom na dve minúty na trestnú lavicu Troliga, zdalo sa, že Zvolen môže rozhodnúť, prišiel však šok. Zaváhanie zvolenskej obrany potrestal pohotový Varga a začalo sa rysovať veľké prekvapenie. Pri hre štyroch proti štyrom to ešte Zvolenčania v závere skúsili s power-play, zúfalý tlak však vyrovnanie nepriniesol.

Hlasy:
Peter Mikula (tréner Zvolena): "Defenzívna taktika súpera na nás platila. My sme mali festival zahodených šancí, najmä v prvej a tretej tretine. Žilinčania vycítili, že sa trápime s koncovkou. Keď urazíte šťastenu, potom to takto vyzerá."

Ladislav Spišiak (tréner Žiliny): "Prvá časť bola pre nás veľmi ťažká. Mali sme vylúčených veľa hráčov a prežili sme oslabenie piatich proti trom. Tam sme si začali veriť, náš defenzívny systém na súpera platil. Bol podporený aj výborným výkonom brankára Žigárdyho. Sme radi, že sme získali pre nás dôležité tri body."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok