Martin si doma poradil s Trenčínom

SITA, TA3
9.12.2012 21:27

Rušná prvá tretina priniesla veľa vzruchu, nervozity na oboch stranách, tri góly a aj dva tresty do konca zápasu.

Martin si doma poradil s Trenčínom
SITA

MHC Mountfield Martin - Dukla Trenčín 6:3 (2:1, 1:1, 3:1)
Góly: 6. Zošiak (A. Novotný, Michal Važan), 16. Zošiak (T. Petruška, Markovič), 37. M. Horský (Vilkoits), 48. Markovič, 50. Markovič (T. Petruška), 60. Themár - 1. Jakub Gašparovič, 28. T. Klíma (Marosz), 46. Tybor (T. Klíma)
Vylúčení: 5:6 na 2 min, navyše: Zukal DKZ za nešp. správanie, S. Hriňa 5+DKZ za napadnutie rozhodcu - T. Bokroš 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 2:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Baluška, Rantala - Korba, Rovenský, 1900 divákov

Zostavy:
Martin: Šúrek - A. Novotný, Zošiak, R. Pukalovič ml., Perniš, Zukal, S. Hriňa, R. Slávik, Tupý - T. Petruška, Markovič, Michal Važan - Andrej Themár, M. Hollý, Mikušovič - Raček, Vilkoits, M. Horský - Murček, Dírer, Kentoš

Trenčín: Kristín (50. Škrečko) - T. Bokroš, E. Bednár, J. Koma, Imrich, E. Bagin, Pozník - T. Klíma, Broska, Otčenáš - Jakub Gašparovič, Marosz, J. Pardavý st - Tybor, Lelkeš, O. Mikula - P. Kopecký, M. Adamec, Jakúbek

Rušná prvá tretina priniesla veľa vzruchu, nervozity na oboch stranách, tri góly a aj dva tresty do konca zápasu. Už v 54. sekunde sa tešili hostia, keď Gašparovič potrestal Pukalovičovu zlú rozohrávku v obrannom pásme Martina. Domácich gól nedeprimoval, naopak vytvorili si tlak, ale pri zakončení Kentoša a Themára im chýbalo šťastie. V 6. min sa 'kosačky' predsa len dočkali, keď Zošiak v presilovke šikovne tečoval Novotného strelu - 1:1. Dôležitý moment úvodnej dvadsaťminútovky prišiel v 9. min, keď Hriňov kontakt na ľade s hlavným rozhodcom Baluškom posúdil druhý hlavný arbiter, Fín Rantala, ako napadnutie a vylúčil Hriňu na 5+DKZ. Následnej presilovke sa urputne bojujúci Martinčania ubránili. Ako sa majú využívať presilovky, ukázali súperovi v 16. min hokejisti MHC Mountfield. Petruškovu prihrávku pred bránku usmernil do siete opäť Zošiak a vrátil Martinu jednogólový náskok - 2:1.

O tri minúty mal potom vyrovnanie na svojej hokejke Gašparovič, ale Dukle sa vyrovnať podarilo až po zmene strán. V 28. min prestrelil Šúreka T. Klíma a začínalo sa odznovu - 2:2. V 37. min ideálne prihral Vilkoits, nová posila 'kosačiek', puk Horskému a Martin opäť viedol - 3:2.

Trenčania na začiatku tretej tretiny začali napádať obrancov 'kosačiek' už pri rozohrávke a dostávali domácich pod tlak. Tyborovu šancu i Gašparovičovu strelu z blízka ešte Šúrek zlikvidoval, ale v 46. min ho už Tybor prestrelil a Dukla tretíkrát vyrovnala - 3:3. O 84 sekúnd sa však znovu menilo skóre, keď Markovič strhol zápas opäť na stranu Martina - 4:3. Strelecky disponovaný Markovič sa potom presadil aj v 50. min, keď v oslabení vyhnal Kristína z bránky. Na jeho miesto potom prišiel Škrečko. Tri minúty pred koncom riadnej hracej doby hrali Trenčania bez brankára. Dlho obliehali domáce hradby, ale gól padol do ich prázdnej bránky. Štyridsaťpäť sekúnd pred tretou sirénou spečatil skóre Themár.

Hlasy:
Róber Pukalovič st. (tréner Martina): "V úvode stretnutia mali naši hráči problémy s verdiktmi zahraničného rozhodcu. S obrovskou dávkou šťastia sme prežili päťminútovú presilovku v prvej tretine. Navyše sme boli v ťažkej situácii, lebo dvaja naši obrancovia so základnej zostavy boli vylúčení do konca zápasu. Zápas sme napokon zvládli v tretej tretine, ale víťazstvo nás stálo veľa síl, hráči išli na doraz, lebo pred reprezentačnou prestávkou nie je prečo sa šetriť."

Róbert Kaláber (tréner Trenčína): "Mali sme dobrý vstup do zápasu, dali sme rýchly gól. Aj keď súper potom vyrovnal, my sme mali výhodu päťminútovej presilovky, ale žiaľ sme sa v nej gólovo nepresadili. Dvakrát sa nám podarilo dotiahnuť náskok súpera, ale vyrovnať sa nám nepodarilo ani počas našej power-play. Dnes bol rozdiel aj vo výkonoch brankárov."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok