Londýn je na teroristické útoky pripravený oveľa lepšie ako v roku 2017, ukázal prieskum

TA3 TASR
11.3.2022 13:55

Britská metropola Londýn je na základe výsledkov nezávislého prieskumu oveľa lepšie pripravená na možné teroristické útoky než v období pred piatimi rokmi. Vyplýva to zo správy člena Snemovne lordov Tobyho Harrisa, ktorý je zodpovedný za bezpečnostné otázky.

Londýn je na teroristické útoky pripravený oveľa lepšie ako v roku 2017, ukázal prieskum
TASR/Pavel Neubauer (ilu)

Rok 2017 predstavoval vrchol v sérii útokov v britskej metropole. K smrtiacim atentátom došlo vtedy na mostoch Westminster Bridge i London Bridge a pred mešitou vo štvrti Finsbury Park. Správa napríklad pozitívne vyzdvihla, že počet úradníkov londýnskeho policajného úradu Scotland Yard sa po rokoch opäť zvyšuje, píše DPA.

Záchranné zložky i ďalšie zariadenia okrem toho urobili "veľmi významné pokroky", uvádza sa ďalej v dokumente. Mesto si podľa správy za uplynulých päť rokov vzalo ponaučenie z teroristických útokov.

Harris však napriek tomu varoval, že Londýn nikdy nebude úplne bezpečný pred útokmi a najväčšie nebezpečenstvo naďalej hrozí v súvislosti s islamským terorizmom. Rastúcou hrozbou sú aj útoky zo strany pravicových extrémistov. Správa podľa agentúry PA zahŕňa aj zhruba 300 odporúčaní, po ktorých by sa Londýn stal ešte bezpečnejším mestom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok