Británia uvalila sankcie na takmer 400 poslancov ruskej Štátnej dumy

TA3 TASR
11.3.2022 13:09

Britská ministerka zahraničných vecí Liz Trussová v piatok uvalila sankcie na 386 členov ruskej Štátnej dumy, ktorí "podporili Putinovu inváziu na Ukrajinu". Nové sankcie im zakazujú cestovať do Spojeného kráľovstva, pristupovať k svojmu majetku na ostrovoch a podnikať tam. TASR o tom informovala na základe vyhlásenia britského rezortu diplomacie.

Musíme pridať v sankciách, vyhlásila britská šéfka diplomacie. Štáty G7 vyzvala na zákaz dovozu ruskej ropy a plynu
TASR/AP

"Zameriavame sa na tých, ktorí sa podieľajú na Putinovej nelegálnej invázii na Ukrajinu, a na tých, ktorí podporujú túto barbarskú vojnu. Tlak nepoľavíme a budeme pokračovať v postihovaní ruskej ekonomiky prostredníctvom sankcií," uviedla Trussová v zmienke o ruskom prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

Britské ministerstvo zahraničných vecí spresnilo, že najnovšie opatrenia sú doplnením štvrtkových sankcií voči "kľúčovým oligarchom z Putinovho vnútorného kruhu". Británia vo štvrtok rozšírila protiruské sankcie o zoznam siedmich oligarchov, ktorým budú v ostrovnom kráľovstve zmrazené aktíva. Je medzi nimi aj majiteľ futbalového klubu Chelsea Roman Abramovič.

"Spolu s našimi spojencami stojíme pevne po boku našich ukrajinských priateľov. Naďalej budeme podporovať Ukrajinu humanitárnou pomocou, obrannými zbraňami a budeme diplomaticky pracovať na medzinárodnej izolácii Ruska," dodala Trusová.

Od začiatku ruskej invázie už Británia uvalia sankcie na viac ako 500 ruských jednotlivcov, subjektov a dcérskych spoločností. Celkový sankčný zoznam Spojeného kráľovstva už teraz obsahuje viac ako 800 mien a názvov firiem. Na zozname je celkovo 18 ruských oligarchov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok