Namiesto 200 eur 300? Pošta upozorňuje, že pri tlači listov k očkovacím poukazom došlo k chybe

TA3 TASR
11.3.2022 12:46

Niektorí zaočkovaní seniori zostali po otvorení poštovej schránky prekvapení. Namiesto 200-eurovej odmeny, na ktorú majú nárok, sa v sprievodom liste píše o sume 300 eur. Slovenská pošta sa ospravedlňuje, pri tlači došlo k technickej chybe.

Slovenská pošta doručuje a vypláca poukazy vo výške 200 eur pre seniorov, ktorí absolvovali jedno a dve očkovania proti ochoreniu Covid-19. Informovala o tom Jana Lukáčová, vedúca odboru komunikácie a marketingu akciovej spoločnosti Slovenská pošta.

Spresnila, že pošta upozorňuje adresátov, že pri tlači sprievodných listov k poštovým poukazom došlo k technickej chybe, v dôsledku ktorej je v sprievodnom liste uvedená nesprávna výška odmeny 300 eur. Poštové poukazy sú však vytlačené s korektnou sumou 200 eur, ktorá bude adresátom vyplatená po predložení občianskeho preukazu na ktorejkoľvek pošte. Slovenská pošta sa podľa nej za pochybenie ospravedlňuje.

Zdôraznila, že ak adresát zo zdravotných dôvodov nemôže prísť osobne na poštu, poukaz môže vybrať osoba, ktorú adresát splnomocnil na preberanie zásielok do vlastných rúk.

Dodala, že ak adresát takúto splnomocnenú osobu nemá, môže požiadať svoju poštu, aby bol príspevok doručený na jeho adresu poštovým doručovateľom. Po doručení zaobálkovaného poukazu stačí kontaktovať pobočku pošty, ktorá adresátovi zásielky doručuje, a dohodnúť doručenie výplaty poštovým doručovateľom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok