Ďalšie športové sankcie: Bieloruský atletický zväz nemôže hostiť mítingy ani podujatia

TA3 TASR
11.3.2022 12:40

Rada Svetovej atletiky udelila vo štvrtok sankcie na Bieloruský atletický zväz. Dôvodom je zapojenie krajiny do invázie na Ukrajinu.

Ďalšie športové sankcie: Bieloruský atletický zväz nemôže hostiť mítingy ani podujatia
TASR/Ján Krošlák (ilu)

Bielorusko nemôže s okamžitou platnosťou hostiť žiadne medzinárodné podujatia a jednodňové mítingy. Funkcionárom sa prerušuje členstvo v Rade a nezískajú ani akreditáciu na medzinárodné podujatia. Proti Ruskému atletickému zväzu sa žiadne sankcie neprijali, pretože ten už má pozastavenú činnosť od roku 2015 po sérii dopingových prípadov. 

Už začiatkom marca sa rozhodlo, že Bielorusi a ani Rusi ako nezávislí atléti nemôžu štartovať na vrcholných podujatiach v roku 2022, teda na marcových halových MS v Belehrade a júnových MS v americkom Eugene.

Bielorusi a Rusi môžu štartovať na mítingoch, hoci organizátori viacerých deklarovali vôľu atlétov z týchto krajín nepozvať. Svetová atletika vydala stanovisko, že očakáva, že organizátori mítingov sa v tejto záležitosti budú riadiť stanoviskom Rady. O podmienkach prípadného štartu na mítingoch bude Rada ešte rokovať. Správu zverejnila oficiálna internetová stránka Svetovej atletiky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok