Šialeného maniaka Putina najrýchlejšie zastavia Rusi, tvrdí Navaľnyj. Vyzýva ich na organizovanie protestov

TA3 TASR
11.3.2022 12:00

Väznený ruský opozičný politik Alexej Navaľnyj vyzval v piatok obyvateľov Ruska, aby každý víkend organizovali protivojnové protesty. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.

"Šialeného maniaka Putina najrýchlejšie zastavia obyvatelia Ruska, ak teraz vystúpia proti vojne," uviedol Navaľnyj v príspevku na sociálnej sieti Instagram v zmienke o ruskom prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

"Každý víkend sa musíte zúčastniť na protivojnových protestoch, a to aj vtedy, keď sa zdá, že sa všetci zľakli alebo odišli... Vy ste základom hnutia vystupujúceho proti vojne a smrti, ste ten najdôležitejší človek na svete," pokračoval Navaľnyj. Zároveň vyzval ľudí, aby v nedeľu 13. marca o 14.00 h prišli na hlavné námestia miest, v ktorých žijú.

Podľa nezávislej ľudskoprávnej skupiny OVD-Info zadržali v Rusku na protivojnových protestoch od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu už takmer 14-tisíc ľudí.

Navaľnyj bol zadržaný vlani po tom, ako sa vrátil z Nemecka, kde absolvoval liečenie po tom, ako bol počas návštevy Sibíri v roku 2020 otrávený bojovou látkou typu novičok. Moskva odmietla, že by bola do tohto činu akokoľvek zapojená.

Líder ruskej opozície je však aj napriek svojmu uväzneniu stále aktívny na sociálnych sieťach, na ktorých v jeho mene uverejňujú príspevky jeho právnici a spojenci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok