Japonský Kameň smrti sa zlomil na dve polovice, na internete to spustilo vlnu temných predpovedí

TA3
11.3.2022 10:41

Po japonských sociálnych sieťach začali kolovať temné predpovede. Dôvodom je, že preslávený sopečný "Kameň smrti", ktorý podľa povesti zabije každého, kto sa ho dotkne, sa rozlomil na dve polovice. Informoval o tom spravodajský server The Guardian.

Bónenkai
TASR/AP (ilu)

Podľa mýtov, ktoré artefakt zvaný Sesšó-seki obklopujú, tento kameň na ostrove Honšú obsahuje premenené telo krásnej ženy Tamamo-no-Mae. Tá sa údajne podieľala na sprisahaní s cieľom zabiť cisára Tobu, ktorý vládol v rokoch 1107 až 1123. V skutočnosti však bola Tamamo-no-Mae zlou, deväťchvostou líškou. Keď jej plány vyšli najavo, bol jej duch zakliaty do veľkého lávového kameňa v oblasti Točigi, ktorá je preslávená svojimi horúcimi sírnymi prameňmi.

Kameň sa rozlomil zrejme niekedy v uplynulých dňoch, čo odštartovalo vlnu pochmúrnych príspevkov na sociálnych sieťach. Ľudia na internete začali zdieľať fotografie puknutého "Kameňa smrti". Ukazujú, že lano, ktoré ho pôvodne obopínalo, leží na zemi.

"Mám pocit, že som videl niečo, čo som nemal vidieť," napísal na Twitteri jeden z používateľov. Miestne médiá uvádzajú, že praskliny sa na kameni objavili už pred niekoľkými rokmi. Umožnili dažďovej vode prenikať dovnútra a oslabovať štruktúru artefaktu, až došlo k jeho rozlomeniu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok