Tak takto?!: Putina považujú za najbohatšieho človeka planéty. Aký majetok užíva?

TA3
11.3.2022 09:59

Palác za 1,3 miliardy amerických dolárov na brehu Čierneho mora má jedáleň za pol milióna, hokejové klzisko, amfiteáter, bazén s gréckymi bohmi okolo či kasíno v štýle Las Vegas.

vladimir putin, 1140x
TASR/AP

Oficiálne sídlo patrí istému bohatému podnikateľovi. Ale. Nad palácom je bezletová zóna a stráži ho ruská tajná služba. Aj toto sú indície, že sídlo reálne patrí človeku, ktorý ovláda všetku moc v štáte. A taký je v Rusku iba jeden,

Oficiálne však vlastní prezident Vladimír Putin iba byt s plochou skromných 80 štvorcových metrov, tri autá a dostáva dvanásťtisíc dolárov mesačne.

Realita však s touto oficiálnou verziou veľmi nekorešponduje a je pravdepodobné, že miliardári, ako Jeff Bezos či Bill Gates by boli pre ruského prezidenta iba chudobní príbuzní. Niekdajší najväčší zahraničný investor v Rusku Bill Browder odhadol, že Putin môže ovládať majetok v hodnote viac ako 200 miliárd dolárov.

O tom, čo všetko patrí do portfólia, ktorým ruský prezident môže disponovať, bude reč v dnešnej relácii Tak takto?! Hosťom Anky Žitnej bude analytik a redaktor týždenníka Trend Tomáš Mikulík.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok