Rusi pri útoku na Dnipro ostreľovali civilné ciele, zasiahli aj škôlku

TA3 TASR
11.3.2022 09:08

Pri piatkovom útoku ruských síl na ukrajinské mesto Dnipro boli ostreľované civilné ciele. Oznámila to Štátna služba Ukrajiny pre mimoriadne situácie (DSNS), podľa ktorej zahynul pri útoku jeden človek. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

Rusi postupujú pomalšie, sú však násilnejší a rabujú. Tvrdí to štáb ukrajinských ozbrojených síl
TASR/AP

Podľa DSNS prišlo v piatok "k trom leteckým útokom na mesto, konkrétne bola zasiahnutá škôlka, obytná budova, dvojposchodová továreň na topánky, v ktorej vypukol požiar. Zahynula jedna osoba."

Okrem toho došlo v piatok ráno k útokom na mestá Ivano-Frankivsk a Luck, ktoré ležia na západe krajiny. Útok na tieto mestá potvrdila aj ruská armáda. "Vojenské letiská v Ivano-Frankivsku a Lucku boli vyradené," uviedol hovorca ruského rezortu obrany Igor Konašenkov.

Ivano-Frankivsk leží v blízkosti rumunských, slovenských a maďarských hraníc. Poradca ukrajinského ministerstva vnútra Anton Heraščenko uviedol, že v meste zaznamenali tri letecké útoky, pričom podľa starostu mesta Ruslana Marcinkiva nastal výbuch v blízkosti miestneho letiska, píše stanica BBC.

Cieľom leteckých útokov v meste Luck bolo taktiež miestne letisko, uvádza BBC. Podľa niektorých správ zasiahli nálety závod na opravu prúdových lietadiel, ktorý je jediným miestom na Ukrajine, v ktorej je možné opraviť špecifický typ leteckého motora. Podľa ukrajinskej verzie BBC bol tento závod na ruskom zozname kľúčových strategických cieľov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok