Británia sa obáva, že Rusko použije na Ukrajine chemické zbrane. Bola by to veľká chyba Putina, povedala Trussová

TA3 TASR
10.3.2022 16:30

Británia sa obáva, že Rusko by mohlo na Ukrajine použiť chemické zbrane. Vo štvrtok to povedala britská ministerka zahraničných vecí Liz Trussová.

sýria chemické zbrane (SITA)
SITA

Informuje agentúra Reuters. "Boli sme svedkami použitia týchto zbraní Ruskom už v predchádzajúcich vojenských konfliktoch a bolo by obrovskou chybou, ak by ho použilo aj teraz. Bola by to ďalšia veľká chyba (ruského prezidenta Vladimira) Putina," vyhlásila Trussová.

Spojené štáty v stredu odmietli obvinenia Moskvy, že Washington podporoval údajný vojenský biologický program na Ukrajine. USA označili tieto tvrdenia za "smiešne" a myslia si, že Rusko si týmito vyjadreniami pripravuje pôdu na použitie chemických alebo biologických zbraní na Ukrajine.

"Myslím si, že (Putin) by sa mal poriadne zamyslieť nad tým, čo sa dialo s inými krajinami, ktoré chemické zbrane použili," povedal vo štvrtok pre rozhlasovú stanicu BBC námestník britského ministra obrany pre ozbrojené sily James Heappey. Nešpecifikoval však, či by sa v prípade ich použitia zo strany Ruska do konfliktu zapojila aj Severoatlantická aliancia.

Ruská vojenská operácia na Ukrajine trvá už tretí týždeň, pričom Moskva zatiaľ nedosiahla žiaden zo stanovených cieľov. V konflikte zahynuli tisícky ľudí a viac ako dva milióny ľudí museli opustiť svoje domovy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok