Meteorológovia varujú pred snehovými jazykmi a závejmi. Teplota môže klesnúť až na mínus 19 stupňov

TA3 TASR
10.3.2022 09:36

Slovenský hydrometeorologický ústav varuje pred tvorbou snehových jazykov a závejov, ako aj pred nízkymi teplotami. V niektorých okresoch Žilinského, Prešovského i Košického kraja by mohli vo štvrtok v noci klesnúť na mínus 19 stupňov Celzia.

sneh zima námraza ľad príroda 1140 px (SITA/Marek Mrviš)
SITA/Marek Mrviš

Snehové jazyky a záveje sa vo štvrtok môžu ojedinele tvoriť v okresoch Námestovo, Tvrdošín a Liptovský Mikuláš. Prvý stupeň výstrahy má na tomto území platiť do 16.00 h. Do 18.00 h má platiť v okresoch Poprad, Kežmarok a Stará Ľubovňa. Meteorológovia očakávajú aj ochladenie, pričom minimálna teplota vzduchu by miestami mohla klesnúť na mínus 15 až mínus 19 stupňov Celzia. Výstrahu prvého stupňa preto vydali od štvrtka 22.00 h do piatka. Týka sa to okresov Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Levoča, Spišská Nová Ves a Rožňava.

„Nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. Očakávaný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť poškodenie zdravia,“ upozorňuje SHMÚ.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok