Nissan Leaf prešiel decentným faceliftom. Čo všetko so sebou prináša?

TA3/SZ
9.3.2022 18:30

Nissan predstavil faceliftovaný model Leaf. Prináša najmä dizajnové zmeny, ktoré majú osviežiť vzhľad druhej generácie plne elektrického modelu

Nissan Leaf prešiel decentným faceliftom. Čo všetko so sebou prináša?
Nissan

Na prvý pohľad jasnou zmenou je nové logo automobilky na prednej kapote a zadných dverách. Ostatné zmeny sa nesú v podobnom, čisto estetickom duchu. Všimnúť si môžte teda nové disky kolies, ktoré sú dostupné vo veľkosti 16 a 17 palcov. Doplnené sú o čierne, kontrastné akcenty. Taktiež pribudlo zopár nových farieb karosérie, medzi ktorými vynikajú najmä odtiene Magnetic Blue či Indigo Blue.

Nissan Nissan

Facelift sa dotkol taktiež aj technologickej výbavy, ktorej súčasťou je najnovšie ProPilot, ktorý dokáže udržovať bezpečný odstup od vozidla či úplne zastaviť a následne sa rozbehnúť. Tento systém bude veľmi nápomocný najmä v kolónach.

Vychytávkou je aj technológia e-Pedal umožňujúca jazdu pomocou jedného pedálu. Táto technológia využíva na svoju funkčnosť rekuperáciu, ktorá namiesto klasických bŕzd využíva brzdenie elektromotorom, čím dobíja batériu.

Na palube nájdeme Apple CarPlay a Android auto na zrkadlenie smartfónu na displej zábavného systému. Dostupné budú dve kapacity akumulátoru, a to 40 a 62 kWh. Maximálny dojazd s väčšou batériou by mal byť na úrovni 385 kilometrov. Novinka sa v predaji objaví už v priebehu prvej polovice roku 2022.

Témy: Android Nissan
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok