Británia oznámila nové sankcie voči Rusku. Prelet ruského lietadla bude považovať za trestný čin

TA3 TASR
9.3.2022 08:45

Británia v stredu predstavila nové sankcie voči Rusku v oblasti leteckej dopravy. Londýn zakáže vývoz tovaru súvisiaceho s leteckým a vesmírnym priemyslom. Okrem toho plánuje zadržať každé ruské lietadlo, ktoré pristane na letisku v Spojenom kráľovstve. Informovala o tom agentúra Reuters.

Británia oznámila nové sankcie voči Rusku. Prelet ruského lietadla bude považovať za trestný čin
TASR/AP

"Zakázanie vstupu lietadiel operujúcich pod ruskou vlajkou do Spojeného kráľovstva a označenie ich preletov za trestný čin spôsobí Rusku a tým, ktorí sú blízko Kremľa, ešte väčšiu ekonomickú bolesť," uviedla britská ministerka zahraničných vecí Liz Trussová.

Zákaz sa vzťahuje na každé lietadlo, ktoré vlastní, prevádzkuje alebo si prenajíma ktokoľvek spojený s Ruskom. Londýn bude mať navyše právomoc zadržať každé lietadlo, ktoré vlastnia osoby alebo subjekty spojené s Ruskou federáciou.

Nové opatrenia britskej vlády majú tiež zrušiť krytie existujúcich poistiek pre ruské letecké spoločnosti. Britskí poisťovatelia a zaisťovatelia nebudú môcť vyplácať ani nároky vyplývajúce z už existujúcich poistných zmlúv.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok